Коли не можна купувати долари в Україні, і кому краще продати: поради експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли не можна купувати долари в Україні, і кому краще продати: поради експертів

Особисті фінанси
46027
В Україні при інвестиціях до одного року замість того, щоб купувати долари, вигідніше відкрити банківський депозит. Тим, хто планує збирати гроші тривалий період часу, безпечніше купувати валюту.
Про це на основі порад економістів пише видання «Сегодня». Експерти як і раніше не радять здавати готівкові долари без крайньої потреби. Але вони змінили свій прогноз по відношенню до гривні з урахуванням оптимістичних заяв Нацбанку про прогрес у переговорах з МВФ. Тепер аналітики говорять про стабільність її курсу в найближчі 2−3 місяці.
Економіст Олег Пендзін уточнив: йдеться про відносну стабільність курсу гривні. «Коливання готівкового курсу в 20−30 копійок в той чи інший бік як і раніше можливі, але вони виявляться ситуативними, що відображають баланс попиту і пропозиції на міжбанківському ринку», — роз’яснив експерт.
Для короткострокових інвестицій вигідніше гривню покласти на короткостроковий, не більше ніж на три місяці, депозит в надійному банку. У цій ситуації гривневий депозит під 9−10% річних виявиться вигіднішим за доларовий кеш: за три місяці можна заробити 2,25−2,5% від суми вкладу.
Наприклад, поклавши 1 лютого на депозит 10 тис. грн (на сьогодні це приблизно 354 долари), заробите до 1 травня 225−250 грн. Щоб отримати еквівалентний дохід в доларах, курс їх купівлі у вас банком або обмінним пунктом повинен бути до 1 травня не менше ніж 28,9 грн/долар. На думку експертів, такого подорожчання долара в найближчі три місяці не очікується.
Заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що запуск «друкарського верстата» є для НБУ «червоною лінією», яку він не збирається перетинати.
Україні знадобиться близько трьох-чотирьох років для того, щоб відновити економічну ситуацію, яка була до коронавірусу. При цьому в 2021 році більшість рейтингових агентств і міжнародних організацій очікує поліпшення ситуації.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас