Як дізнатися банк за номером картки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як дізнатися банк за номером картки в Україні

Особисті фінанси
814
Життя сучасної людини неможливе без банківського “пластику”. Пластикові банківські картки щільно увійшли в наше життя. В гаманці міських жителів можна знайти кілька банківських карт, і далеко не завжди можна знайти готівку. Банківською картою користуватися набагато зручніше, ніж готівкою. Карта займає набагато менше простору, ніж готівка. Платежі за допомогою банківської карти проходять практично миттєво, не потрібно чекати, поки продавець відлічить здачу, якої може у нього і не виявитися. Втрата банківської карти зовсім не означає втрату грошей. Досить заблокувати свою карту, на це піде всього пара хвилин. З загубленою готівкою можна розпрощатися назавжди.
Числовий код банківської картки
На кожній банківській карті нанесено числовий код, який, як правило, розбитий на групу з чотирьох цифр. Багато карток вітчизняних банків містять код з 16 цифр, розбитих на 4 групи по 4 цифри в кожній. Кожна цифра нанесена не просто так, а містить певну інформацію.
Кількість цифр і їх розташування на карті відповідає світовим банківським стандартам, які були прийняті банківськими організаціями. Завдяки стандартизації можна легко і швидко здійснювати грошові перекази між різними банками незалежно від їх регіональної приналежності і їнхній валюті.
Будь-яка банківська карта може містити від 13 до 19 цифр.
Перша цифра вказує тип платіжної системи: 4 – VISA, 5 – MasterCard, 3 – American Express, 9 – Простір, 6 – China UnionPay.
Друга, третя і четверта цифри ідентифікують № банку, що випустив карту
П’ята і шоста цифри говорять про конкретний банк.
Сьома, восьма і дев’ята цифри ідентифікують банківський продукт, країну і валюту даної карти.
Шістнадцята цифра є перевірочним кодом, за допомогою якого система перевіряє справжність самої карти.
Як перевірити банківську карту по її номеру
Як дізнатися банк за номером картки в Україні
Щоб дізнатися, до якого банку належить карта, досить ввести перші шість цифр на спеціальному сервісі, який здійснює таку перевірку (bindb.com, binlist.net). Процедура ця повністю безкоштовна, результат показується миттєво.
За матеріалами: CCloan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас