Первинний ринок Харкова від «перегріву» врятували орендодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Первинний ринок Харкова від «перегріву» врятували орендодавці

Нерухомість
1717
З початку 2021 року, за оцінками експертів, покупці-інвестори стали активно перетікати з сегмента «продаж» в сегмент «здача в оренду».
Про це повідомляє “ХАН (Харківське агентство нерухомості)”.
У 2018-19 роках багато фахівців стали говорити про те, що дедалі більша кількість новобудов значно перевищує кількість платоспроможних покупців і харківський ринок первинного житла починає «перегріватися».
За прогнозами цих експертів, в 2020 році на нас чекала стагнація, тобто «завмирання» ринку на невизначений строк. Як бачимо, такі прогнози не справдилися. На наш погляд, ринок підтримали інвестори-орендодавці: якщо раніше житло купували переважно для продажу, то сьогодні здебільшого для здачі в оренду.
“На користь цього також свідчить той факт, що з середини минулого року багато об’єктів первинного ринку були просто зняті з продажу і з’явилися в оренді. І економічно це цілком зрозуміло: сьогодні на квартиру в новобудові з хорошим сучасним ремонтом набагато легше знайти орендаря, ніж покупця. На оренду високий попит.
Як повідомила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова, здача в оренду зараз приносить близько 12% річних і окупає купівлю квартири приблизно за 6-7 років.
Середня вартість оренди смарт-квартири або гостинки на первинному ринку становить еквівалент 200 доларів на місяць. Оренда квартир більшої площі коливається в межах 350-500 доларів на місяць.
Стабільно високий попит на оренду обумовлений великою кількістю переселенців із зони АТО, які за останні роки були змушені переїхати до Харкова.

Довідка Finance.ua:

  • З початку 2021-го ціни на первинне житло в Києві підскочили на 5−15%. Цей тренд збережеться і протягом усього року, повідомив СЕО і керівний партнер девелоперської компанії DC Evolution Андрій Рижиков. За його словами, карантин слабо вплинув на “первинку”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас