Apple стала найбільшим в світі продавцем смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple стала найбільшим в світі продавцем смартфонів

Фондовий ринок
563
У четвертому кварталі 2020 року поставки смартфонів Apple підскочили на 22% – до рекордних 90,1 млн. У результаті компанія стала лідером ринку на тлі проблем у китайській Huawei через американські санкції.
Про це повідомляє Reuters.
У зв’язку з розширенням лінійки смартфонів і випуском iPhone 12 з підтримкою 5G попит на айфони виріс, особливо в Китаї. За даними дослідницької компанії IDC, Apple займає 23,4% світового ринку смартфонів.
«У Китаї Apple скористалася чудовою нагодою захопити частку ринку Huawei в елітному сегменті в ситуації, коли Huawei не могла забезпечити достатню пропозицію, хоча попит на бренд все ще є», – сказала Ніколь Пен, яка відстежує ситуацію на китайському ринку смартфонів в компанії Canalys.
Частка південнокорейської компанії Samsung Electronics на ринку смартфонів оцінюється в 19,1% (продала в четвертому кварталі 73,9 млн пристроїв).
Поставки смартфонів компанією Huawei Technologies в четвертому кварталі минулого року впали на рекордні 42,4% – до 32,3 млн. У неї виникли проблеми після того, як США внесли компанію в чорний список з міркувань національної безпеки, не дозволяючи зарубіжним компаніям поставляти їй ключові компоненти, включаючи напівпровідники. За даними IDC, зараз Huawei займає п’яте місце на ринку смартфонів, хоча всього за два квартали до цього займала друге. Дослідницькі фірми Counterpoint і Canalys вважають, що вона вперше за багато років випала з першої п’ятірки і займає шосте місце.
За даними IDC, на третьому місці в рейтингу постачальників смартфонів розташовується китайська Xiaomi, яка в четвертому кварталі збільшила поставки на 32%. На четвертому місці знаходиться китайська компанія Oppo (поставки зросли на 10,7%).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас