40% працівників IT-сфери втратили бажання працювати в Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40% працівників IT-сфери втратили бажання працювати в Білорусі

Фондовий ринок
590
Білоруський портал dev. by опублікував висновки чергового опитування «айтішників». У дослідженні взяли участь 1 150 ІТ-фахівців.
З них 15% підтвердили, що вже працюють за кордоном. Для порівняння: восени таких було менше ніж 4%.
Понад 40% опитаних ІТ-фахівців повідомили, що більше не мають бажання працювати в країні і збираються змінити місце проживання. Найпопулярніші варіанти продовження кар’єри бачаться в Польщі, Україні, Литві.
Більше ніж третина «айтішників» не вважають релокацію тимчасовим заходом і відразу розглядають можливості отримання посвідки на проживання.
Частка фахівців, яких все влаштовує і які не бачать необхідності їхати, залишилася такою ж, як і чотири місяці тому — 4,6%.
Частка потенційних релокантів серед співробітників великих компаній з кількістю від 500 осіб неухильно зростає — сьогодні їх вже понад 42%.
Якщо співвіднести структуру спеціалізації працівників ІТ-компаній з їхніми планами, то виходить, що найбільше бажаючих залишитися і продовжувати працювати в Білорусі серед тімлідів (Team Lead/Tech Lead) — 43,3%.
Найбільша категорія працівників, які бажають релокуватися — це розробники (майже 36%). Серед QA Specialist найвищий відсоток респондентів, яких все влаштовує (8%). Найбільше тих, хто виїхав з країни, серед DevOps Engineer — 28,2%.
З сусідніх країн Польща як і раніше вважається найкращим варіантом для релокації. Її обирають 60% респондентів.
У топ-3 країн, що підходять для релокації, увійшла Німеччина, змістивши на четверте місце Україну. У п’ятірку найпривабливіших країн увійшла Чехія.
Ключовим фактором релокації для «айтішників» залишається загроза життю і безпеці своїй і сім’ї (84%). Продовження репресій в країні змусить переглянути свої плани 70% опитаних.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас