Кабмін розширив дію постанови про зниження цін на газ на ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розширив дію постанови про зниження цін на газ на ОСББ

Казна та Політика
340
Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні розширив дію постанови про встановлення граничної ціни на природний газ на об’єднання власників багатоквартирних будинків (ОСББ).
«Люди отримують газ як безпосередньо від постачальників, так і через ОСББ. Ми повинні захистити і тих, хто отримує газ через ОСББ… Пропонується доповнити наше рішення, де ми встановили ціну 6,99 грн за кубометр», — сказав в.о. голови Міненерго Юрій Вітренко на засіданні Кабміну.
Прем’єр-міністр Дениса Шмигаль додав, що рішення приймається з доопрацюванням протягом двох днів, оскільки деякі ОСББ можуть підпадати під дію спецзобов’язань (ПСО), тому в документі «необхідно дуже чітко визначити і розмежувати газ для населення і газ для бізнесу (ТКЕ)».
Нагадаємо, Кабмін 18 січня ухвалив постанову, якою з 1 лютого встановлюється гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр (з урахуванням податку на додану вартість та плати за транспортування магістральними газопроводами) — в середньому на 30% нижче січневої ціни. Згідно з рішенням уряду, ця ціна буде діяти до 31 березня.
ТОВ Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг готова поставляти газ газзбутам зі знижкою до ринкової ціни за умови, якщо газзбут-контрагент забезпечить верифікацію клієнтської бази. «Газзбут повинен довести наявність серед своїх клієнтів побутових споживачів, а за підсумками кожного місяця — проінформувати Нафтогаз, які обсяги спрямовані безпосередньо на потреби населення», — відзначили в НАК.
Якщо постачальник газу відмовиться поставляти газ побутовим клієнтам за регульованою ціною, вони стануть клієнтами постачальника «останньої надії» (ПОН), яким є Газопостачальна компанія Нафтогаз України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас