Подорожчання електроенергії: хто отримає компенсацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчання електроенергії: хто отримає компенсацію

Особисті фінанси
2315
Уряд схвалив постанову, якою затвердив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електроенергії, для яких з 01.01.2021 було скасовано знижені тарифи на електроенергію.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.
Навіщо це: такі заходи вжили для того, аби запобігти зростанню неплатежів за електроенергію. Тож в Уряді запровадили для таких споживачів компенсацію за спожиту у січні-березні 2021 року електроенергію.
Хто отримає кошти. Компенсація надається таким споживачам:
  • у яких житлові приміщення обладнані електроопалювальними установками;
  • у яких відключено централізоване опалення і будинки яких не газифіковані;
  • дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним та прийомним сім’ям.
Для споживачів, які використовують електроенергію для опалення, компенсація надаватиметься в межах 3 000 кВт/год на місяць.
Розмір компенсації споживачам розраховується постачальником універсальних послуг з урахуванням спожитої у минулому місяці електроенергії та обсягу електроенергії, на який діяли знижені тарифи. Компенсація надається шляхом зарахування постачальником універсальних послуг відповідних коштів на особові рахунки споживачів.

Вісім способів заощадити на комуналці цієї зими 💡

Якщо отримуєте субсидію. Споживачам, які отримують житлову субсидію, компенсація не надаватиметься, оскільки відшкодування відповідних додаткових витрат домогосподарства буде здійснюватися у вигляді житлової субсидії шляхом збільшення її розміру.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів постановою № 1325 від 28 грудня 2020 року запровадив єдиний фіксований тариф для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год (із ПДВ) на період з 1 січня до 31 березня і тим самим скасував пільговий тариф для населення у розмірі 0,9 грн/кВт-год за перші 100 кВт-год місячного споживання, а також інші пільгові тарифи.
  • За розрахунками голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, зростання тарифів на електроенергію істотно вплине на 400 тисяч сімей, які використовують електричне опалення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас