Qualcomm анонсувала передові платформи для розумних автомобілів майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm анонсувала передові платформи для розумних автомобілів майбутнього

Технології&Авто
238
Компанія Qualcomm Technologies анонсувала платформи Snapdragon Automotive Cockpit четвертого покоління, які призначені для створення розумних підключених автомобілів. Передові рішення були представлені в рамках онлайн-заходу, а автомобілі на їх основі з’являться в найближчі кілька років.
Повністю масштабовані платформи Performance, Premiere і Paramount призначені для побудови транспортних засобів початкового, середнього і преміального рівнів відповідно. В основі представлених рішень Qualcomm знаходяться 5-нанометрові процесори, що забезпечують високий рівень продуктивності при невисокому енергоспоживанні.
Віцепрезидент Qualcomm з продуктів для автомобільного сектору Накул Дуггал (Nakul Duggal) сказав про те, що компанія прагне «наново винайти» досвід підключення до мережі, а також додав, що Qualcomm має намір допомогти автовиробникам «спростити доступ до передових інформаційно-розважальних технологій», покликаних підвищити безпеку і комфорт пасажирів.
Анонсовані платформи побудовані на базі процесорів Snapdragon, які містять ядра Kryo і графічний прискорювач Adreno. Четверте покоління платформ Snapdragon Automotive Cockpit відрізняється поліпшеною графікою, розширеними мультимедійними можливостями, а також наявністю більш просунутих технологій комп’ютерного зору і штучного інтелекту, які дозволять транспортному засобу краще орієнтуватися на місцевості і адаптуватися до вподобань користувача.
Платформи нового покоління підтримують підключення більше ніж десяти дисплеїв високої чіткості, частина з яких може входити до складу мультимедійної системи, тоді як інші будуть використовуватися для інших цілей. Платформи також забезпечують можливість підключення декількох камер високої чіткості, які дозволять фіксувати те, що відбувається всередині і зовні транспортного засобу. Покращені можливості штучного інтелекту забезпечать можливість більшої персоналізації системи, більш природне голосове управління, розуміння мови, моніторинг дій водія і пасажирів та ін.
Очікується, що перші автомобілі, побудовані на базі нових платформ від Qualcomm, будуть представлені в найближчі кілька років.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас