Nissan припинить постачання бензинових автомобілів на ключові ринки до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan припинить постачання бензинових автомобілів на ключові ринки до 2030 року

Фондовий ринок
303
Японська компанія Nissan Motor Co заявила про намір припинити виробництво бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року. До цього терміну всі транспортні засоби автовиробника, що постачаються на ключові ринки, будуть оснащуватися електричними двигунами.
Згідно з наявними даними, компанія Nissan має намір відмовитися від постачання бензинових і дизельних транспортних засобів на ринки Японії, Китаю, США і Європи до 2030 року. В цей же час компанія планує продовжити розвиток інновацій, пов’язаних з акумуляторами, а також приступити до розвитку власної гібридної технології e-POWER для досягнення більшої енергоефективності.
«Ми сповнені рішучості допомогти створенню суспільства з нейтральним викидом вуглецю і зробити внесок у глобальні зусилля з боротьби зі змінами клімату», — заявив нещодавно генеральний директор Nissan Макото Учіда (Makoto Uchida).
Очевидно, що Nissan поділяє плани багатьох найбільших автовиробників, які пов’язані з відмовою від виробництва бензинових і дизельних транспортних засобів на користь аналогів, оснащених електричними і гібридними силовими установками. Крім того, політика японської влади передбачає відмову від продажу нових автомобілів з бензиновими двигунами до середини 30-х років. Розроблена владою «стратегія зеленого зростання» включає в себе повну відмову від продажів на території країни транспортних засобів з бензиновими і дизельними двигунами.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас