Кіберполіція викрила чоловіка, який створив онлайн-обмінник з обігом понад 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція викрила чоловіка, який створив онлайн-обмінник з обігом понад 100 млн грн

Кримінал
1347
Жителю Харкова оголошено підозру у здійсненні незаконних операцій з електронними грошима. Фігурант створив та адміністрував онлайн-обмінник електронних валют. На ресурсі чоловік здійснював фінансові операції із забороненими в Україні грошима російських платіжних систем. Оборот грошової маси за час діяльності онлайн-обмінника склав понад 100 мільйонів гривень.
Правопорушення викрили працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції регіону.
Встановлено, що 45-річний місцевий житель у 2017 році створив сайт з надання послуг онлайн-обміну електронних грошей та криптовалюти. На ресурсі здійснювалися фінансові операції з електронними грошима платіжних систем, які заборонені на території України. Вказані електронні платіжні системи використовувались фігурантами для протиправної діяльності та відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом, у зв’язку із неможливістю відстеження їх походження правоохоронними органами.
Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка. За результатами було вилучено комп’ютерну техніку, термінали мобільного зв’язку, платіжні картки, а також близько 900 тисяч гривень готівкою. На вилучене майно накладено арешт.
Проведено чотири комп’ютерно-технічні експертизи, за висновками яких підтверджено злочинну діяльність.
Фігуранту оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.
Процесуальне керівництво у справі здійснює Харківська обласна прокуратура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас