У Київській області ремонтують автодорогу за технологією укочуваного бетону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області ремонтують автодорогу за технологією укочуваного бетону

Казна та Політика
920
«Укравтодор» проводить ремонт ділянки дороги Р-09 Миронівка-Канів біля міста Миронівка Київської області за новою для столичного регіону технологією укочуваного бетону.
Про це повідомляє «Укравтодор».
Головна відмінність технології від будівництва асфальтової дороги в тому, що в її основі – укочуваний бетон, поверх якого укладають асфальтобетонне покриття.
Повідомляється, що перевагою застосування цієї технології є швидкість укладання: вона можлива завдяки меншому вмісту води і відсутності арматури. «Через знижений вміст води бетонну суміш укладають, як асфальт, і ущільнюють катками. А вже через 24 години нею можна відкривати рух автотранспорту», — йдеться в повідомленні.
Відзначається, що на ремонтованій ділянці зняли старе асфальтобетонне покриття і створили бетонну основу, якою наразі здійснюється рух автотранспорту.
«Бетонну ділянку зробили на 900 м. Створення двох шарів асфальтобетону і ремонт дороги (на км5+000-км19+100) будуть продовжені з настанням сприятливих погодних умов», — додали в «Укравтодорі».
Відзначимо, що вперше укочуваний бетон використовували в Швеції, в 30-х роках минулого століття. Потім технологію активно застосовували в США і Канаді. Так, в 1998 році в США було прокладено близько 2,5 млн кв. м інноваційного покриття, а вже в 2008 році ця цифра становила 8 млн кв. м.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас