Зупинити «Північний потік-2»: Європарламент ухвалив резолюцію через затримання Навального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зупинити «Північний потік-2»: Європарламент ухвалив резолюцію через затримання Навального

Світ
759
Європарламент різко засудив арешт російського опозиціонера Олексія Навального і закликав звільнити його «негайно і без будь-яких додаткових умов».
За відповідну резолюцію проголосував 581 євродепутат, 50 — були проти, ще 44 — утрималися, пише DW.
У відповідь на затримання і арешт Навального Європарламент закликав Раду ЄС «зайняти активну позицію під час наступних засідань і суттєво посилити обмежувальні заходи Євросоюзу стосовно Росії».
У резолюції додають, що санкції потрібно ввести проти «фізичних і юридичних осіб, причетних до рішення заарештувати і посадити Олексія Навального». Крім того, на думку євродепутатів, ЄС повинен застосувати новий режим санкцій за порушення прав людини до осіб, відповідальних за напади на Навального.
Також санкції мають бути введені проти російських олігархів, пов’язаних з Кремлем, членів найближчого оточення президента і пропагандистів російських ЗМІ, які мають активи в ЄС і зараз можуть відвідувати Євросоюз.
«Європарламент закликає ЄС і його держави-члени критично переглянути співпрацю з Росією на різних зовнішньополітичних майданчиках і щодо проектів, такими як „Північний потік-2“, завершення якого ЄС мусить зупинити негайно», — сказано в резолюції.
Євродепутати вважають, що арешт Навального, а також замах на нього, вчинений у серпні із застосуванням бойової отруйної речовини сімейства «Новачок», спрямовані на те, щоб завадити опозиціонеру «викривати серйозну корупцію режиму» в РФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас