Держава накопичила майже 5 млрд боргів за судовими рішеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава накопичила майже 5 млрд боргів за судовими рішеннями

Казна та Політика
465
Станом на 19 січня поточного року Державній казначейській службі на виконання судових рішень, гарантованих державою, потрібно майже 4,96 млрд грн. Про це свідчить інформація на сайті відомства.
«Держава заборгувала за гарантованими судовими рішеннями майже 5 млрд грн і виконувати їх не збирається, заборгованість тільки збільшується», — зазначили учасники групи «Судді і адвокати України».
Варто зазначити, що в держбюджеті на минулий рік на виконання судових рішень в Україні було передбачено 600 млн грн. Зокрема, за грудень 2020 року був виконано таких рішень на суму 153,85 млн грн.
Примітно, що відповідно до змін держбюджету на минулий рік 13 березня держава Україна дозволила собі не платити за програними судовими позовам до кінця 2020-го.
При цьому Держказначейство продовжувало прийом документів на виплату, однак самих виплат не здійснювало, а лише формувало чергу з таких заявників.
Як відомо, виконання рішень про стягнення коштів з державного та місцевого бюджетів здійснюється виключно органами Державної казначейської служби України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас