Друга пенсія: скільки можна заробити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Друга пенсія: скільки можна заробити

Особисті фінанси
907
Незабаром українці отримають можливість самостійно розпоряджатися своєю пенсією і формувати її суму. Більше того, українські пенсіонери стануть одними з найбільших і перспективних інвесторів країни, причому кожен буде вибирати ту компанію з управління активами, яка дає більший дохід.
Накопичення по другій пенсії не ляжуть додатковим фінансовим тягарем ні на зарплату найманого робітника, ні на роботодавця. Знайдено компенсатори: 2% буде відраховуватися з суми діючих виплат по ПДФО і 2% – з ЄСВ.
Головна відмінність другої пенсії від першої в тому, що вона не тільки «збирає» протягом трудової діяльності заощадження, а й додатково збільшує суму. Гроші не «висять» на рахунку, як «класичні» пенсії в Пенсійному фонді, а інвестуються в приватні інвестфонди.
«Частина вашої зарплати йде щомісяця на ваш рахунок, який веде і враховує центральний адміністратор. А ви в своєму телефоні можете бачити, як гроші на нього надходять, можете приймати рішення, якій інвестиційній компанії чи компанії з управління активами ви довіряєте, щоб вони інвестували ваші гроші», — уточнює Тимур Хромаєв.
Ці компанії переказують отримані кошти в інвестиційні активи — цінні папери, інвестиції в дорогоцінні метали і т.д. Це робиться для того, щоб майбутній пенсіонер сам заробляв на цьому активі, отримував дохід, який накопичується до моменту виходу на пенсію, і збільшував таким чином свою майбутню другу пенсію.
Скільки можна заробити. Друга пенсія у кожного буде різною в залежності від заробітної плати та терміну накопичення. Причому ті, хто з розумом і по максимуму буде користуватися цією системою, зможуть заробити пристойні гроші.
«Ми порахували, що якщо люди будуть по максимуму використовувати відрахування і накопичувати якомога більше, використовуючи максимальний рівень, допущений законом, то в принципі вони можуть накопичити близько 25% від тієї суми щомісячного доходу, який вони отримували на момент виходу на пенсію», — підкреслює Тимур Хромаєв.
Якщо при виході на пенсію у громадянина буде зарплата, еквівалентна $ 1 тис., наводить приклад глава НКЦПФР, то він зможе отримувати щомісяця не менше $ 200 зі своїх накопичень в період з 60 до 80 років. І це не рахуючи тієї «першої» пенсії, яку виплачує держава.

Як перевірити свій страховий стаж. І докупити, якщо не вистачає для пенсії

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас