Власники «Нової пошти» купили сервіс кур'єрської доставки iPOST — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники «Нової пошти» купили сервіс кур'єрської доставки iPOST

Фондовий ринок
1235
Засновники «Нової пошти» В’ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк інвестували в кур’єрський сервіс iPOST.
Про це повідомляє Retailers.
Суму угоди сторони не розголошують. Засновник PGK Groupe (продана Meest Group) Віталій Яницький оцінив технології iPOST в $ 500 000.
Клімов і Поперешнюк купили сукупно 81,46% в компанії «Айпост Прогрес» (володіє сервісом iPOST). Операцію закрили в 2020 році через ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний інвестфонд «Прайд».
Засновники iPOST Сергій Жмудь і Максим Плющев залишилися співвласниками компанії. Їм належить по 9,27% в «Айпост Прогрес». Фінансовим радником угоди виступила компанія Capital Times.
IPOST – український стартап, заснований в 2016 році Максимом Плющевим і Сергієм Жмудем. Це онлайн-платформа, що з’єднує кур’єрів і відправників. Кур’єри реєструються в додатку iPOST, де знаходять замовлення і доставляють їх за оплату. З кожної доставки iPOST стягує комісію. Доставка займає від 30 до 120 хвилин, а мінімальна вартість становить 50 грн. Відправник і одержувач можуть стежити за пересуваннями кур’єра онлайн в додатку. Основними клієнтами iPOST є компанії, які продають товари через інтернет-магазини.
У прес-службі «Нової пошти» виданню Retailers купівлю iPOST прокоментували так:
«Ми завжди тримаємо руку на пульсі світових трендів і нових технологій, тому не можемо бути осторонь від краудсорсингових проектів, які змінюють економіку в цілому і галузь логістики, зокрема. Ми інвестуємо в швидкість і таланти. Компанія iPOST нам бачиться саме такою».
У компанії додали, що разом з iPost вони залучили великих клієнтів: АТБ, Fozzy та ін.
На думку екс-керівника департаменту розвитку цифрових технологій «Нової пошти» Артема Волхонського, за допомогою iPOST компанія зможе конкурувати з Glovo і Rocket.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас