Готельний бізнес в Україні зазнав серйозних збитків через пандемію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готельний бізнес в Україні зазнав серйозних збитків через пандемію

Фондовий ринок
468
Пандемія коронавірусу завдала серйозних збитків готельному бізнесу в Україні, на відновлення сектору може піти не один рік.
На цьому наголосили учасники пресконференції на тему: «Оцінка впливу COVID-19 на готельну індустрію України, присвячена результатам дослідження Асоціації готелів та курортів України (UHRA)».
«Згідно з дослідженням, 93% опитаних підтвердили загальний спад рівня виручки свого готелю, у 21% готелів валова виручка скоротилася на 25-40%, у третини готелів – на 40-60%, у 30% готелів такі скорочення сягнули понад 60%, лише 4% готелів показали зростання річної виручки, а у 3% вона залишилась на тому ж рівні», – розповів керівник напрямку міжнародних відносин UHRA Іван Лунь.
За його словами, 66% оптимізували свої витрати, скоротивши штат, 2/3 скоротили ціни на свої послуги, 63% опитаних вдосконалювали свій продукт та сервіси (ремонт, репозиціонування, оновлення стандартів роботи та умов з постачальниками, зміна комплектації тощо), 1/3 респондентів впровадили цифрові та маркетингові інструменти, 27% запровадили альтернативні послуги (коворкінги, здача номерів під офіси тощо), 7% вирішили перепрофілювати частину приміщень, наприклад, для оренди під гральні заклади.
«Відсутній горизонт планування, закриті кордони, величезна частка в’їзного туризму. Українська туристична галузь не отримала такої швидкої системної підтримки уряду порівняно з тим, як у сусідніх країнах ЄС. Оскільки галузь має загалом дуже високу структуру витрат, то таке тотальне зниження об’ємів виручки стало просто згубним для більшості готелів», – наголосив Лунь.
В опитуванні взяли участь 122 готелі з номерним фондом в середньому 72 номери. В Україні, за даними 2019 року, є назагал 3 165 готелів і мотелів, без урахування хостелів, санаторіїв і гуртожитків.
Як зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар`яна Олеськів, попит на готельні послуги через пандемію на сьогодні низький і завдані ринку втрати суттєві. Однак в уряді планують низку заходів щодо підтримки готельного сектору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас