Подорожчання залізничних перевезень: наскільки зростуть ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчання залізничних перевезень: наскільки зростуть ціни

Особисті фінанси
678
«Укрзалізниця» планує провести індексацію тарифів.
«Нарешті питання індексації пасажирських тарифів, які з 2018 року не індексувалися, незважаючи ні на рівень інфляції, ні на курс валют, піднялося до обговорення на державному рівні» — повідомвили в міністерстві.

Отримати гроші до зарплати 💸

І хоча запланована індексація далека від покриття існуючих витрат (наприклад, вартість плацкарту з Києва до Львова зросте з 190 грн до 232 грн – при цьому поступово, з березня по грудень), радує вже той факт, що питання стоїть на порядку денному профільного міністерства.
«Сподіваємося, що результатом співпраці з МІУ стане, крім індексації тарифів, і розширення програми лояльності й знижок та підвищення якості послуг», — сказано в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Вартість квитків на потяги буде поступово зростати з березня цього року. До кінця 2021 року вартість квитків збільшиться на 22%. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.
  • З його слів, індексація планувалася у 2020 році. Але були різні коронавірусні обмеження. Зокрема, понад три місяці пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що від березня щомісяця робитимуть індексацію по 2%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас