НБУ виграв суд проти екс-власника Імексбанку на 300 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виграв суд проти екс-власника Імексбанку на 300 млн гривень

Фондовий ринок
273
Одеський апеляційний суд прийняв рішення про стягнення з колишнього власника Імексбанку Леоніда Клімова 309 млн гривень на користь Національного банку України (НБУ). Кошти будуть стягнуті в рахунок погашення заборгованості банку за наданим раніше стабілізаційним кредитом.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«Рішення суду набрало чинності, водночас НБУ і надалі буде вживати заходів, спрямованих на виконання рішення для погашення заборгованості банку», — йдеться в повідомленні.
Як зазначили в НБУ, в 2014 році Леонід Клімов, який на той момент був власником Імексбанку, уклав з НБУ договір поручительства про погашення стабілізаційного кредиту, взявши на себе особисті зобов’язання щодо погашення заборгованості перед НБУ.
«Оскільки Леонід Клімов продемонстрував небажання сумлінно виконувати взяті на себе зобов’язання за договором поруки, в січні 2016 року НБУ звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку», — зазначили в НБУ.
Нагадаємо, НБУ 26 січня 2015 року прийняв рішення про віднесення Імексбанку до категорії неплатоспроможних. На момент прийняття цього рішення контролером банку був одеський бізнесмен і політик, депутат Верховної Ради України сьомого скликання Леонід Клімов.
Зазначимо, за даними НБУ станом на 2019 рік Імексбанк Леоніда Клімова заборгував 3,3 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас