Що зміниться з впровадженням накопичувальної пенсії - Третьякова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що зміниться з впровадженням накопичувальної пенсії - Третьякова

Казна та Політика
1606
Другий рівень пенсійного забезпечення в Україні буде впроваджено без підвищення єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Накопичувальну пенсію буде впроваджено з 2023 року.
Про це йдеться в коментарі голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової (фракція “Слуга народу”).
Як нагадала депутат, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль неодноразово повідомляв, що з 2023 року планується в рамках чинної системи оподаткування ввести механізм спрямування 2% від ЄСВ і 2% від ПДФО на додаткову пенсію.
За її словами, це необхідно, “щоб нарешті запровадити систему формування додаткової пенсії для кожного громадянина”.
“Це потрібно ще й тому, що важлива традиція відповідального накопичення на пенсію, вже з першого року трудової діяльності, не сформована”, – додала вона.
Нагадаємо, в січні 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що закон про впровадження в Україні накопичувального рівня пенсійної системи можуть прийняти вже в 2021 році.
Зазначимо, в травні 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що накопичувальна пенсія в Україні може з’явитися з 1 січня 2021 року.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас