Fiat Chrysler і Peugeot закрили угоду зі створення об'єднаної компанії Stellantis — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat Chrysler і Peugeot закрили угоду зі створення об'єднаної компанії Stellantis

Фондовий ринок
387
Італо-американська Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) і французька PSA Group в суботу закрили угоду зі злиття, в результаті якої був створений один з найбільших автовиробників у світі – Stellantis NV.
Як повідомляється в пресрелізі Stellantis, торги акціями компанії під тікером “STLA” розпочнуться в Парижі і Мілані 18 січня, в Нью-Йорку – 19 січня.
Згідно з даними за 2019 рік, компанія є третім найбільшим автовиробником у світі за обсягом продажів, пише The Wall Street Journal. Капіталізація FCA і PSA разом узятих становила понад $51 млрд на закриття торгів у п’ятницю.
PSA і FCA домовилися про злиття в грудні 2019 року. У вересні минулого року компанії змінили умови угоди через зміну обставин у зв’язку з пандемією. Акціонери PSA і FCA схвалили злиття на початку січня поточного року.
Об’єднану компанію очолив Карлос Таварес, який раніше був генеральним директором PSA. Як зазначає WSJ, одним з основних завдань Тавареса є інтеграція виробництва двох компаній, що мають близько 50 заводів у світі. За даними LMC Automotive, багато підприємств мають низький ступінь завантаження виробничих потужностей.
Крім цього, голові Stellantis належить зміцнити позиції компанії в Китаї, де частка FCA і PSA разом узятих становила минулого року менше ніж 1% від загальних продажів, а також вирішити проблему збитковості операцій Fiat Chrysler в Європі.
Stellantis стикається з необхідністю інвестувати в розробку електромобілів, щоб не відставати від інших представників галузі, включаючи General Motors Co. (SPB: GM), яка планує витратити $27 млрд до 2025 року на виробництво електричних і самокерованих автомобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас