Hyundai оголосила про глобальне відкликання кросоверів Tucson через серйозну проблему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai оголосила про глобальне відкликання кросоверів Tucson через серйозну проблему

Фондовий ринок
10430
Компанія Hyundai ухвалила рішення провести масове відкликання кросоверів Tucson.
Зазначається, що відклична кампанія пов’язана з тим, що в моторному відсіку Hyundai Tucson третьої генерації може виникнути пожежа.
Однак, конкретна причина займань ще не виявлена, і ремонт буде здійснюватися виходячи з найбільш імовірної версії. Відзначимо, що компанія вже не в перший раз стикається із займанням своїх машин, причини яких все ще не може встановити.
Відомо, що відповідно до документів Національного управління безпекою дорожнього руху США, перша скарга на загоряння в моторному відсіку Tucson третьої генерації в північноамериканський підрозділ Hyundai надійшла влітку 2019 року.
Огляд постраждалої машини показав, що вогонь почався в блоці запобіжників ABS, який для кросоверів Tucson виробляє корейська корпорація Mando, але що саме з ним не так, розслідування поки не виявило. Були проведені десятки “слідчих експериментів”, але однозначного результату немає, за робочу версію ухвалили коротке замикання внаслідок електрохімічної корозії, а корозія ця виникає через особливості техпроцесу виготовлення друкованої плати.
Додамо, що кампанія відкликання кросоверів Tucson 2019-2021 модельних років з ринку США через цю проблему була оголошена ще восени минулого року і торкнулася близько 180 тисяч одиниць авто. Однак в кінці минулого місяця кампанію довелося розширити, так як з’явилася інформація про випадки займання на дорестайлінгових кроссоверах за межами США.
Наразі невідомо, скільки всього тепер кросоверів Tucson доведеться ремонтувати, але в США, де зареєстровані 12 пожеж (на щастя, без постраждалих), під відкликання потрапили 652 024 кросовера, вироблені в період від 19 травня 2015 року до 16 листопада 2020 року.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас