Байден розповів про кроки з порятунку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден розповів про кроки з порятунку економіки

Світ
704
Обраний президент США Джо Байден представив проект заходів зі стимулювання американської економіки, яка постраждала через наслідки пандемії коронавірусу.
Як повідомляє CNBC, вартість пакета стимулювання становить 1,9 трлн доларів.
Пакет включає в себе прямі виплати американцям по 1,4 тис. доларів на платника податків. Ці гроші будуть виділені на додаток до виплат в розмірі $600, які були схвалені Конгресом в грудні і розіслані на початку цього місяця.
Обраний президент також закликав підвищити федеральну мінімальну заробітну плату до $15 доларів на годину, збільшити допомогу з безробіття.
Відповідно до документа, 350 млрд доларів планується виділити на підтримку місцевої влади на рівні штатів. 170 млрд доларів повинні піти вищим навчальним закладам. План також передбачає заходи з підтримки малого бізнесу.
Також Байден пропонує виділити 50 млрд доларів на програму тестування населення на коронавірусну інфекцію COVID-19, а 20 млрд доларів — на національну програму вакцинації.
Відомо, що в кінці 2020 року Трамп підписав проект бюджету на 2021 фінансовий рік, який передбачає, зокрема, виділення коштів на стимулювання економіки і допомогу населенню, яке постраждало через пандемію. На ці цілі в ньому було передбачено 900 млрд доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас