День фінансів: зростання тарифів ЖКГ на 513,2% за 10 років, багаж на мільйон, Samsung Unpacked 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: зростання тарифів ЖКГ на 513,2% за 10 років, багаж на мільйон, Samsung Unpacked 2021

387
У четвер, 14 січня, про дивовижне зростання «мінімалки» в Україні, новинки Samsung, «магніт для іноземців».
Лідируємо за «мінімалкою». Україна – лідер серед країн зі зростання «мінімалки», згідно з аналітикою Picodi.com. Так, з 1 січня 2021 року «чиста» мінімальна зарплата в Україні зросла на 27% порівняно з минулим роком. Це 1 місце серед 56 країн. Для порівняння, у Німеччині мінімальна зарплата зросла на 1,5%, у Польщі – на 9,8%.
Газ по 6,99 грн від «Нафтогазу». «Нафтогаз України» готовий в рамках тарифного плану «Місячний» забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м. Такий тариф діятиме до завершення карантину або опалювального сезону.
Додамо, що, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, в МВФ стурбовані можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.
«Стрибок» на 513,2% за 10 років. Державна служба статистики України оприлюднила дані про споживчі ціни на товари та послуги у грудні 2020 року порівняно з груднем 2010 року. За останні десять років загальна інфляція склала 187,5%, тобто ціни зросли майже в 2,9 разу. Водночас житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива подорожчали на 513,2%.
За рік гривня знецінилася на 19,3%. В огляді інфляції Мінекономіки зазначається, що середньомісячний обмінний курс гривні до долара США протягом 2020 року девальвував на 19,3% (до 28,17 грн/дол. у грудні 2020 року). У відомстві зазначили, що минулого року НБУ реалізовував стимулювальну монетарну політику, яка мала характер стимулювання інфляції.
Про те, чого чекати від валюти, Bitcoin, дорогоцінних металів і ставок за депозитами, розповідає фінансовий експерт Олексій Козирєв у новому відео на YouTube-каналі Finance.ua.
Сайт про сучасну Україну для іноземців. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба представив сайт Ukraine.ua про сучасну Україну для іноземців. Сайт буде розповідати світу про нашу країну, куди поїхати, про історію, як інвестувати, де ми перебуваємо в питаннях торгівлі та інновацій, де навчатися, які освітні послуги іноземці можуть отримати в Україні. За його словами, сайт повинен стати магнітом для звичайного іноземного туриста, бізнесмена, іноземного студента.
Багаж на мільйон. Київські митники вилучили золотий годинник з діамантами і золоті та срібні монети 1896-1924 років карбування. Нові жіночі швейцарські наручні годинники ROLEX і ULYSSE NARDIN перебували в ручній поклажі громадянина Вірменії. За даними спеціалізованих інтернет-сайтів, годинники разом коштують понад 1,5 млн грн. А через аеропорт «Київ» в Кельн намагалися вивезти інші коштовності: золоту монету «15 рублів» 1897 року, срібний «1 рубль» 1896 року, а також срібний рубль 1924 року. Їх цінність встановить експертиза.
Битва технологій. Samsung Unpacked 2021. У четвер Samsung презентувала нову серію смартфонів Galaxy S21 в трьох моделях і останню модель бездротових навушників – Galaxy buds Pro. Презентацію відвідав і Finance.ua. Серед особливостей: серія Galaxy S21 пропонує новий дизайн камер з металевою рамкою і розширення палітри кольорів. Кожен смартфон серії S21 обладнаний системою 5-нм процесорів і підтримкою мережевої технології 5G. Більше про новинки за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас