В Британії стартувало випробування супутникового інтернету Starlink — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії стартувало випробування супутникового інтернету Starlink

Технології&Авто
831
Глобальна супутникова система Starlink від SpaceX розпочала випробування в Великобританії після того, як днями британський регулюючий орган з телекомунікацій Ofcom надав їй ліцензію.
Як повідомляє CNBC, представник Ofcom зазначив, що Starlink отримала «дозвіл на мережу наземних станцій» ще в листопаді 2020 року.
Ліцензія дозволяє Starlink продавати супутникові антени та інше комунікаційне обладнання в Великобританії, щоб люди могли приймати сигнали, що випромінюються мережею супутників Starlink.
Як відомо, інтернет Starlink схвалили також в Греції, Німеччині та Австралії. Восени минулого року SpaceX отримала дозвіл на запуск свого супутникового інтернету в Канаді.
Компанія SpaceX заснувала підрозділ Starlink в 2015 році. Глава компанії Ілон Маск, який зараз є найбагатшою людиною в світі, сказав, що хоче поліпшити доступ до інтернету в тих частинах світу, які наразі не обслуговуються провайдерами широкосмугового доступу. Він планує вивести на низьку навколоземну орбіту тисячі невеликих телекомунікаційних супутників, які зможуть передавати на землю високошвидкісний інтернет з малою затримкою.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас