SpaceX встановила новий рекорд із запусків ракет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX встановила новий рекорд із запусків ракет

Світ
689
Минулої суботи, 19 грудня, SpaceX успішно запустила засекречений супутник для Національного управління військово-космічної розвідки США за допомогою ракети Falcon 9, а потім посадила перший ступінь в рамках місії NROL-108. Це був останній запуск 2020 року, який став вже 26-ю успішною місією для компанії Ілона Маска. Таким чином, SpaceX встановила для себе новий рекорд з кількості запусків ракет за один календарний рік.
І завершила цей рік SpaceX вельми красиво з посадкою першого ступеня Falcon 9 на сушу.
Нагадаємо, за підсумками 2019 року SpaceX виконала 13 запусків, з яких два припали на надважкі ракети Falcon Heavy. Більше половини запусків, здійснених SpaceX в 2020 році, були зроблені в інтересах власного проєкту супутникового інтернету Starlink — таких за рік було 14 штук. З недавньою місією Starlink 15 v1.0 орбітальна група супутників Starlink досягла 953 штуки. З них більше ніж 850 штук – експлуатаційні моделі версії 1.0. Секрет нинішнього успіху SpaceX всім відомий – багаторазова ракета-носій Falcon 9. Нині це найбільш передова, найнадійніша і найбільш часто використовувана американська ракета з діючих і друга після сімейства китайських ракет Long March у світі.
У 2020 році на SpaceX припало більше половини всіх запусків, проведених США, які продовжують залишатися лідером космічної галузі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас