Мінсоцполітики перевіряє, чи вистачить грошей на субсидії через підвищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики перевіряє, чи вистачить грошей на субсидії через підвищення тарифів

Особисті фінанси
875
У той час, як в січні субсидії на комуналку і матдопомогу затримали на два тижні, Міністерство соціальної політики проводить моніторинг достатності обсягу передбачених у державному бюджеті на 2021 рік коштів на надання субсидій (36,6 млрд гривень) у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Українських Новин.
“У зв’язку з підвищенням тарифів на розподіл природного газу і скасуванням пільгового тарифу на електроенергію Мінсоцполітики проводить моніторинг достатності обсягу видатків, передбачених у державному бюджеті, для надання населенню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, за результатами якого будуть надані відповідні пропозиції Міністерству фінансів “, – сказано у відповіді.
Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Кабінет міністрів направить субсидії українцям, які використовують електроенергію для опалення.
Крім того, Держстат підрахував, що за 10 років тарифи ЖКГ підвищилися на 513,2% (більш ніж у шість разів).

Довідка Finance.ua:

  • З початку 2021 року у зв’язку з децентралізацією змінюються підходи до реалізації жителями територіальних громад права на соціальний захист.
  • Раніше в Мінсоцполітики заявили, що одержувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а ті, кому буде важко оплачувати ЖКП, можуть звернутися для оформлення субсидії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас