Український автовиробник запатентував електричну вантажівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український автовиробник запатентував електричну вантажівку

Технології&Авто
797
Українська компанія “Богдан Моторс” запатентувала електричну вантажівку ERCV27.
Про це повідомляє Національний промисловий портал.
Зазначається, що багатофункціональний вантажний автомобіль з електроприводом від луцького підприємства можна вважати довершеним та відпрацьованим зразком, що може серійно виготовлятися на промислових потужностях та експлуатуватися потенційними замовниками.
Електровантажівка від вітчизняного підприємства здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки тягових батарей за повної припустимої маси автомобіля становить 220 кілометрів, а термін експлуатації цієї техніки сягає 12 років. Вантажівка обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.
Український автовиробник запатентував електричну вантажівку
Цікаво, що першу українську повністю електричну вантажівку, яка виготовлена для данської компанії Banke Electromotive, “Автоскладальний завод №1“ представив 22 листопада 2018 року.
Тоді основним призначенням вантажівки вважалося її використання зі встановленням спеціального обладнання для збору та доставлення твердих побутових відходів з вулиць європейських міст до місць перероблювання. Електропривід забезпечував відсутність шкідливих викидів в рамках експлуатації в урбанізованій місцевості.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас