День фінансів: скасування низки пільг на електроенергію, і держрегулювання цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: скасування низки пільг на електроенергію, і держрегулювання цін на газ

575
Середа, 13 січня. Пандемія продовжує вносити свої корективи.
Немає маски — є штраф. Поки міністр охорони здоров’я України Максим Степанов виступає за продовження локдауну в країні після 24 січня (він упевнений, що для цього є підстави), бізнес вже від завтрашнього дня зможуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів і персоналу. Закон Про внесення змін до законодавства щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яким передбачається штраф для бізнесу за неналежне запобігання хворобі, офіційно опубліковано в парламентській газеті «Голос України».
Ефективність лише на 50,4%. Розроблена китайською компанією Sinovac Biotech вакцина CoronaVac захищає від COVID-19 лише на 50,4%. Саме цю вакцину Міністерство охорони здоров’я замовило у китайських виробників Sinovac Biotech для постачання в Україну. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 грн за шт. Вакцину повинні доставити в I півріччі 2021 року. Відзначимо, показник 50,4% значно нижчий від оголошених раніше 78%. Нові дані грунтуються на проміжних результатах III фази клінічних випробувань CoronaVac у Бразилії.
В Україні скасували низку пільг на електроенергію. Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала пільги для релігійних організацій, для жителів 30-кілометрової зони навколо АЕС, для юросіб, які оперують житловими комплексами тимчасово переміщених осіб.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп./кВт-год для населення на перші 100 кВт-год і встановив з 1 січня 2021 року єдиний тариф для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-год.
Держрегулювання на 6,99 грн. Уряд хоче запровадити державне регулювання цін на газ на період карантину або до закінчення цього опалювального сезону. Про це під час засідання Кабінету Міністрів заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За словами прем’єра, пропонується запровадити ціну на газ в 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів.
На гребені Bitcoin. Журнал Forbes склав список людей, чиї статки істотно зросли внаслідок зростання ціни криптовалют. На першому місці опинилися засновники біткойн-біржі Gemini брати Вінклвосс. Оціночна вартість їхніх криптовалютних активів, за підрахунками Forbes, становить близько $1,4 млрд у кожного. Співзасновник Ethereum Віталік Бутерін не увійшов до п’ятірки з активами на $360 млн.
P.s. До речі, про найуспішніші інноваційні компанії, що надають найкращі фінансові послуги на ринку України, портал Finance.ua неодмінно розповість 19 березня 2021 року під час щорічного нагородження FinAwards.
День фінансів: скасування низки пільг на електроенергію, і держрегулювання цін на газ
Якщо відчуваєте, що і ваша організація гідна бути на Олімпі серед найкращих — запрошуємо банки, мікрофінансові та страхові компанії позмагатися у більш ніж 20 номінаціях. Участь у конкурсі для фінансових компаній безкоштовна!
Все що потрібно – це обрати номінацію і скачати на сайті премії анкету. Заповнити дані та надіслати анкету на електронну пошту організаторів info@bank-online.com.ua до 31.01.2021 р.

Будьте серед найкращих!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас