В Японії створили перший у світі розумний годинник з датчиком глюкози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії створили перший у світі розумний годинник з датчиком глюкози

Технології&Авто
631
На виставці CES виробники електроніки представляють не тільки готові рішення, але і прототипи різних пристроїв. Так, японський стартап Quantum Operation продемонстрував незвичайну модель смарт-годинника, що отримав унікальну функцію неінвазивного моніторингу рівня глюкози в крові.
Згідно із заявою Quantum Operation, представлений пристрій здатний точно вимірювати і контролювати рівень цукру в крові користувача, не проколюючи шкіру. Для цього власнику розумного гаджета необхідно обрати відповідний пункт в меню пристрою, і через 20 секунд він отримає результат. Як повідомляють розробники, для неінвазивного вимірювання гаджет застосовує метод рамановської спектроскопії.
Використання променя світла для вимірювання рівня глюкози в крові за допомогою натільних пристроїв на зап’ясті вже розглядалося й іншими компаніями. Наприклад, Apple раніше запатентувала аналогічну концепцію, але вона так і не була реалізована. Смарт-годинник Quantum Operation підтримує функції моніторингу та інших показників здоров’я, включаючи частоту пульсу і ЕКГ. Коли саме варто очікувати появи комерційної версії “медичного” смарт-годинника, розробники поки що не повідомляють.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас