Третина ФОПів і найманих працівників не звернулися за "карантинними" 8000 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина ФОПів і найманих працівників не звернулися за "карантинними" 8000 грн

Особисті фінанси
773
За програмою “Допомога ФОПам і працівникам – 8000 грн” звернулися понад 480 тисяч людей. До нового року виплачено 3,6 млрд грн. Тобто близько 455 тисяч людей отримали допомогу ще до нового року.
Про це повідомив міністр економічного розвитку Ігор Петрашко.
“Близько 25 тисяч людей подались в останні дні старого року, тому враховуючи, що почався новий бюджетний рік, вони отримають по 8 тисяч гривень у цьому році протягом короткого періоду часу”, – зазначив він.
Урядовець додав, що за наступною програмою, а саме “Допомога роботодавцям – до 8000 грн”, роботодавці ще до нового року отримали 650 млн грн для близько 170 тис. своїх працівників. Ще понад 200 млн грн також до нового року отримали підприємці по компенсації ЄСВ.
“Додатково до цих програм у нас діють обмеження по перевіркам, мораторій на перевірки. Зрозуміло, мораторій на перевірки не діє на сфери, які стосуються безпечності харчових продуктів чи на небезпечні виробництва”, – прокоментував міністр.
Також на період карантину послаблено податкове навантаження на бізнес, вдосконалено програму “5-7-9”, впроваджено новий інструмент портфельних гарантій, реалізується цілий комплекс заходів щодо боротьби з безробіттям.

Довідка Finance.ua:

  • 8 грудня Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон щодо підтримки людей і бізнесу у період дії карантинних обмежень.
  • З 14 грудня було запущено послугу з оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам у застосунку та на порталі Дія. До речі, подати заявку на отримання такого виду допомоги від держави можна було до 31 грудня 2020 року.
  • У законі вказано кілька видів виплат для ФОП і їхніх найманих працівників. Виплати проводять на підставі їхніх заяв в електронній формі, поданих через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (“Дія”).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас