До кінця року ціни на житло в Харкові досягли максимального значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року ціни на житло в Харкові досягли максимального значення

Особисті фінанси
711
У грудні 2020 року середні ціни реальних продажів на вторинному ринку житла Харкова досягли максимального значення – еквівалент 730 доларів за квадратний метр.
Про це Finance.ua повідомили в Харківському агентстві нерухомості.
За оцінками експертів, це на 14,5 вище, ніж середня ціна продажів за аналогічний період 2019 року, і на 7,3% вище, ніж середня ціна продажів за весь 2020 рік.
У порівнянні з середньою ціною продажів за весь 2020 рік середня ціна житла в грудні тут зросла на 92 долари за квадратний метр.
Відзначається, що цей показник формується на основі реальних домовленостей, до яких в кінцевому підсумку дійшли продавець і покупець об’єкта, і тому досить об’єктивно відображає цінову ситуацію на ринку.
До кінця року ціни на житло в Харкові досягли максимального значення
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Мінрегіоні підрахували собівартість будівництва квадратного метра житлової нерухомості. В середньому по Україні квадратний метр в житловому будинку обійдеться в 13 231 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Найдорожче обійдеться будівництво багатоквартирного будинку в Києві – 15 465 грн/кв.м. Найдешевше будівництво – в Кіровоградській (11 246 грн/кв. м) і Закарпатській (11 486 грн/кв. м) областях.
  • У грудні 2020 року на ринку новобудов Києва найвищі ціни на житло зафіксовані в Печерському районі, де вартість квадратного метра становить 60 359 грн
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас