Повідомити про відкриття валютного рахунку в іноземному банку можна в електронному вигляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повідомити про відкриття валютного рахунку в іноземному банку можна в електронному вигляді

Особисті фінанси
971
У кінці грудня 2020 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) забезпечило модернізацію Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Реєстру декларацій). Завдяки цьому Реєстр декларацій став зручнішим у користуванні як для суб’єктів декларування, так і для інших громадян.
Про це повідомляє пресслужба НАЗК.
Серед головних оновлень – можливість подати повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента в електронному вигляді (наказ від 17.12.2020 № 574/20).
Як це зробити. Така можливість уже передбачена в особистому кабінеті в Реєстрі декларацій. Для подання повідомлення потрібно натиснути кнопку «Нове повідомлення про відкриття валютного рахунку».
Повідомити про відкриття валютного рахунку в іноземному банку можна в електронному вигляді
Зазначимо, що за необхідності суб’єкти декларування можуть подати повідомлення про відкриття рахунку в установі банку-нерезидента ними або членами їхньої сім’ї й у паперовому вигляді.

Довідка Finance.ua:

  • Інформування НАЗК про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента передбачено ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».
  • З початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року. Що треба знати про декларування доходів за 2020 рік – читайте за посиланням.
  • Через технічні помилки автоматична система логічного контролю може визначити декларацію як ризиковану. Тоді НАЗК повинне буде розпочати повну перевірку такої декларації. Аби не допустити таких типових помилок, у НАЗК розповіли про найбільш поширені з них.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас