Підрозділ Intel планує створити автономні авто для широкого ринку до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підрозділ Intel планує створити автономні авто для широкого ринку до 2025 року

Технології&Авто
281
Ізраїльський філія американської технокорпорації Intel, Mobileye, використовує бізнес мікросхем материнської компанії для створення лазерних датчиків, які зроблять автономні автомобілі досить дешевими, щоб привернути увагу роздрібних покупців до 2025 року.
Як повідомляє Bloomberg, Mobileye, придбана Intel в 2017 році, займає близько 80% світового ринку оптичних систем допомоги водієві. Компанія намагається створити повний набір автономних автомобільних датчиків, включаючи радари і дорогі лазерні датчики, відомі як лідари, які вона планує виробляти з використанням чіпів Intel.
Підрозділ Intel наразі виробляє автомобільну техніку, яка допомагає водіям за кермом. Компанія швидко росте, а її технології широко поширені на тлі глобального переходу автопрому на автономні транспортні засоби.
Але, як зазначає агентство, цей бізнес як і раніше є дуже невеликою частиною Intel, річний обсяг продажів якої в минулому році склав $72 млрд.
Генеральний директор Intel Боб Слоун високо оцінив зусилля підрозділу і привів його в якості прикладу того, як виробник мікросхем диверсифікується на ринку ПК. Щоб підвищити своє значення в Intel, Mobileye необхідно створювати продукти, які можна буде використовувати в десятках мільйонів нових автомобілів і принести мільярди доларів доходу.
Mobileye має намір розвивати свій бізнес в сфері технологій для автономних автомобілів вже в 2022 році, коли планує продати свої перші автономні системи четвертого рівня постачальникам робототехніки і встановити їх у свій власний парк безпілотних транспортних засобів.
Компанія уклала угоду з Volkswagen і Champion Motor Group для розгортання робототехніки в Тель-Авіві. За словами старшого аналітика Guidehouse Insights Сема Абуелсаміда, такі автовиробники, як General Motors, BMW і Nissan Motor вже покладаються на технологію Mobileye для розширених функцій допомоги водієві, таких як Nissan ProPilot або GM Super Cruise.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас