Ляшко назвав можливі терміни початку платної вакцинації від коронавірусу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляшко назвав можливі терміни початку платної вакцинації від коронавірусу в Україні

Казна та Політика
850
У МОЗ не виключили можливість платної вакцинації від коронавірусу в Україні, але поки пріоритет — на безкоштовних щепленнях.
Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі Епресо.TV.
«Ми не виключаємо, що, можливо, з’явиться великий обсяг вакцини, який дозволить комусь із групи п’ятого етапу, тобто українцям 18−59 років, купити цю вакцину за гроші», — зазначив він.
Ляшко уточнив, що це можна буде зробити не раніше другого півріччя 2021 року.
«Ми ще поки це питання навіть не розглядаємо зараз. Весь пріоритет — виключно на забезпечення кампанії безкоштовної, добровільної імунопрофілактики для населення за нашими п’яти етапах», — резюмував він.

Довідка Finance.ua:

МОЗ затвердило Дорожню карту щодо проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні в 2021—2022 роках. За цей період потрібно прищепити мінімум 50% населення (понад 20 млн осіб).
Вакцинація буде проходити в п’ять етапів:
  • січень-квітень 2021 — люди з критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з коронавірусом;
  • квітень-червень 2021 — люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;
  • червень-вересень 2021 — люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави;
  • вересень 2021 — березень 2022 — люди з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.
  • після березня 2022 — вакцинація інших категорій населення, які не входять до пріоритетних груп. Заплановано після виконання попередніх етапів вакцинації, якщо буде широкий доступ до вакцин і повне ресурсне забезпечення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас