В Україні зафіксована нова фінансова афера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зафіксована нова фінансова афера

Кримінал
2980
Шахраї використовують Facebook і Telegram, щоб вкрасти сторінки користувача з метою наживи.
Вони роблять розсилку шкідливих повідомлень, крадуть акаунти і за їх допомогою пишуть друзям жертви повідомлення, в яких від її ж імені просять позичити грошей.
Експерт у сфері кібербезпеки Гліб Пахаренко розповів, що останнім часом випадки кібератак почастішали і зросла кількість постраждалих. І якщо раніше зловмисники вели полювання на великі компанії, то зараз вони не вибирають.
Вони зламують акаунти для того, щоб вимагати гроші на повернення доступу, роблять розсилку від імені жертви її друзям з проханням позичити грошей, шантажують особистою інформацією, яку отримують з соцмереж і зламаних девайсів, а також отримують доступ через програмне забезпечення до мобільного банкінгу.
Іноді відновити аккаунт після таких зломів досить складно, особливо якщо шахраї змінили номер телефону.
Експерти попереджають про небезпеку встановлення на свої гаджети підозрілих додатків, які необхідні нібито для апгрейта додатків.
Завантажувати необхідно тільки ліцензовані додатки, а також потрібна ліцензована версія операційної системи, оновлений браузер. Не відкривати лінки на невідомі ресурси – найчастіше шахраї надсилають скорочені посилання, які починаються з “bit.ly”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас