Перший робочий день локдауну. Як працює громадський транспорт, і які є обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший робочий день локдауну. Як працює громадський транспорт, і які є обмеження

Фондовий ринок
1132
В Україні 8 січня розпочався зимовий локдаун, який триватиме до 24 січня. Курсування транспорту під час суворого карантину не зупиняли.
Про це пише сайт Сьогодні.
Зокрема, пасажирському транспорту міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення дозволили працювати з обмеженнями “помаранчевої” зони – можна перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння.
Метро працює без обмежень за кількістю місць для сидіння. Маска в громадських місцях, а також у транспорті, обов’язкова.
Харків. За відсутність у пасажира маски до відповідальності притягатимуть його, а не водія транспортного засобу. “Водій відповідає тільки за кількість пасажирів, яких він впустив у салон, і якщо він сам без захисної маски. Пасажирів притягатимуть до адміністративної відповідальності, якщо вони принципово відмовляються надівати маску”, – пояснила начальниця Управління патрульної поліції Харківської області Олена Стрижак
Дніпро. Як розповіли в міському департаменті транспорту, з 7 по 10 січня громадський транспорт працював у режимі вихідного дня, а вже у понеділок, 11 січня, автобуси та електротранспорт повертаються до звичайного графіку роботи. Планується, що постійно відстежуватимуть пасажиропотік, щоб зрозуміти, у якому обсязі потрібно працювати перевізникам. Якщо кількість пасажирів різко зменшиться, то підприємства зможуть випускати на маршрути меншу кількість одиниць транспорту або міняти їхній клас. Наприклад, замість великих автобусів їздитимуть маленькі.
“Водії щоранку проходитимуть температурний скринінг. Весь транспорт, як і раніше, будуть щодня дезінфікувати”, – зазначив заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту і транспортної інфраструктури ДМР Ігор Швецов.
Львів. Громадський транспорт працює у звичайному режимі, дотримуючись усіх карантинних обмежень. Кількість одиниць транспорту на маршрутах не зменшували.
“Громадський транспорт, як автомобільний, так і залізничний, курсуватиме у загальному порядку, дотримуючись тих вимог, які ставляться. Йдеться про масковий режим, місця для пасажирів повинні бути лише сидячі. Тобто пасажирів, що стоять не повинно бути. Це є загальні норми, які нині існують, вони ж діятимуть і на період січневого локдауну. Тобто уявляємо собі ситуацію березня минулого року – це у нас січневий локдаун, за винятком транспорту”, – прокоментував заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, повідомляє Львівський портал.
Чиновник запевнив, що під час суворого карантину кількість громадського транспорту у Львівській області зменшувати не будуть.
Крім того, Грень уточнив, що не планується окремих рейдів у громадському транспорті для контролю дотримання карантинних вимог. Втім, поліція працюватиме в посиленому режимі.

Довідка Finance.ua:

  • З 8 до 24 січня включно 2021 року в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.
  • Підприємці здебільшого позитивно сприйняли звістку про дати введення локдауну. Це попри те, що локдаун є небезпечним та збитковим для бізнесу в будь-який час.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас