Як локдаун у січні вплине на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як локдаун у січні вплине на бізнес

Особисті фінанси
1687
Підприємці здебільшого позитивно сприйняли звістку про дати введення локдауну. Це попри те, що локдаун є небезпечним та збитковим для бізнесу в будь-який час. А от у період з 8 по 24 січня ці збитки можна мінімізувати, тож відповідне рішення є найкращим з усіх, які пропонували.
Таку думку висловив голова Асоціації рестораторів України Сергій Трахачов.
Якщо порівнювати локдаун в кінці грудня і в середині січня, то середина січня – це краще для більшості регіонів. Річ у тім, що країна велика і для різних регіонів ступінь впливу цих дат є різною, – пояснив Трахачов.
Він також відзначив, що підприємці добре сприйняли це рішення, адже про нього повідомили заздалегідь.
“Це дає можливість спрогнозувати і щось зробити для того, щоб зменшити свої збитки. Це правильно, що влада набралась сміливості і озвучила це неприємне рішення заздалегідь”, – наголосив Трахачов.
При цьому він додав, що ресторанна галузь і досі не може повернутись до нормальної роботи, адже відчуває наслідки локдауну, який запроваджували ще в березні.

Довідка Finance.ua:

  • Введення локдауну на 15 днів обійдеться Україні в близько 750 млн доларів США. Про це розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.
  • Для фізосіб-підприємців працює сервіс в додатку “Дія” для отримання одноразової допомоги в розмірі 8 тисяч грн. Міська влада продовжить пільги для столичного бізнесу, запроваджені в березні, на початку карантину.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас