Локдаун обійдеться Україні в близько 750 млн дол. - економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Локдаун обійдеться Україні в близько 750 млн дол. - економіст

Казна та Політика
675
Введення локдауну на 15 днів обійдеться Україні в близько 750 млн доларів США. Про це в коментарі кореспонденту УНН розповів економічний експерт Олексій Дорошенко.
“Локдаун істотно вдарить по економіці. Розрахувати, скільки це буде коштувати для України – десь 750 млн доларів. Саме ці 15 днів. Чому, тому що, по-перше, заступник голови Національного банку Сологуб сказав, що Україна втратила 300 млн дол. через введення “карантину вихідного дня”. Тобто, кожен день коштує 50 млн дол. Зрозуміло, що це були вихідні дні”, – сказав Олексій Дорошенко.
Він зазначив, що січневі дні можна порівнювати з вихідними, оскільки повноцінної ділової активності в будь-якій країні, а особливо в нашій країні – не спостерігається.
“Це означає, що 15 днів по 50 млн – 750 млн. Якщо ми втрачаємо 750 млн доларів – а ми говоримо, що нас врятує кредит від МВФ в 1 млрд доларів – це означає, що, фактично, економіка і курс національної валюти в гривні стає ще більш вразливим”, – додав економіст.

Довідка Finance.ua:

  • З понеділка, 14 грудня, для фізосіб-підприємців почне працювати сервіс в додатку “Дія” для отримання одноразової допомоги в розмірі 8 тисяч грн. Подати заявку на отримання фінансової допомоги можна буде до 21 грудня.
  • Міська влада продовжить пільги для столичного бізнесу, запроваджені в березні, на початку карантину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас