Змінюється алгоритм отримання всіх видів соціальних допомог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Змінюється алгоритм отримання всіх видів соціальних допомог

Казна та Політика
2820
З 1 січня 2021 року заяви та документи на призначення всіх видів соціальних допомог та компенсацій мають прийматись уповноваженими посадовими особами виконавчих органів рад та через центри надання адміністративних послуг.
Нововведення базується на постанові Кабінет Міністрів України за № 1035 від 2020 року, яка розділяє повноваження органів влади у сфері призначення державних виплат, пише Новий день.
Тож від початку року місцеві управління соціального захисту населення припиняють прийом громадян. Заяву для отримання субсидії відтепер потрібно передати до місцевої громади поштою, через офіційний сайт або у додатку «Дія». Це пов’язано з реформою децентралізації.
У територіальних громадах мають бути створені підрозділи з питань соціального захисту населення, які приймають такі заяви від громадян. І не лише для виплати субсидії, а ще 67-ми інших видів послуг.
Усі звернення із соціальних питань прийматимуть представники територіальної громади та у цифровому форматі передаватимуть для ухвалення рішень до відповідних органів виконавчої влади.
На території Херсонщини налічується чимало осіб, які отримують ті чи інші виплати з Держбюджету. Тому, в умовах реформування, важливо забезпечити безперервний процес надання всіх соціальних гарантій. Відтак, першочерговим завданням є організація прийому документів на призначення державних соціальних гарантій від мешканців територіальних громад.
З 1 січня 2021 року органи соціального захисту населення райдержадміністрацій приймають від громадян документи для призначення державних допомог, пільг, субсидій тільки через пошту або в електронній формі. Документи приймаються посадовими особами виконавчого органу та посадовими особами центру надання адміністративних послуг.
З 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів рад або через ЦНАП виключно з формуванням електронної справи.
Робота органів соціального захисту населення міських рад міст обласного значення не змінюється – в межах територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, ці органи продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення.
З 1 січня 2021 всі територіальні громади повинні організувати прийом документів від громадян для призначення державних виплат.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас