"Є перші штрафи": названо проблеми українського бізнесу через локдаун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Є перші штрафи": названо проблеми українського бізнесу через локдаун

Фондовий ринок
2664
Український бізнес вже почав отримувати перші штрафи за порушення локдауну, запровадженого з 8 січня. Іноді вимоги місцевої влади щодо посиленого карантину не співпадають з відповідною постановою Кабміну.
Про це розповіла в ефірі телеканалу “Україна 24” керівниця департаменту комунікацій Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Оксана Миронько.
За її словами, механізм запущено, постанову було опубліковано 7 січня пізно ввечері.
“У бізнесу було буквально кілька годин для того, щоб зрозуміти, що можна, а що не можна продавати. Відповідно, деякі полиці просто заклеєні скотчем. Це один з виходів, який вдалося зробити підприємцям”, – сказала вона.
Представниця ЄБА зазначила, що 8 січня вже з’явились повідомлення, що є перші штрафи.
“Наприклад, одна компанія продавала побутову хімію, прийшли перевіряючі, склали протокол, наклали штраф на цю компанію. Крім того, місцеві органи влади також складають протоколи, які не повністю відповідають постанові Кабміну. Це стосується не тільки місцевих органів столичної влади, ми бачимо по інших регіонах, де забороняють продаж побутової хімії, преси. І тут у підприємців виникає логічне запитання, яким документам слідувати – постанові Кабміну, або протоколам місцевих органів, які забороняють”, – зазначила Миронько.
За її словами, “продавати можна не все, особливо те, що стосується не продуктів харчування”.
Нагадаємо, в Україні з 8 січня почалося посилення карантину. На локдаун закрилися розважальні й освітні заклади, ТРЦ, басейни і спортклуби.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас