Переваги і недоліки фінансового лізингу на житло (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переваги і недоліки фінансового лізингу на житло (інфографіка)

Особисті фінанси
2112
Державна іпотечна установа фактично за рік забезпечила 2 233 українські сім’ї житлом на умовах фінансового лізингу. Ще понад 13 тис. сімей подали заяви на отримання житла у фінансовий лізинг та очікують на позитивне рішення.
Про це повідомила пресслужба ДІУ.
Програма фінансового лізингу діє по всій території України. 78% придбаного житла знаходиться в обласних центрах, 22% – в інших населених пунктах.
Середня лізингова ставка по портфелю переданого у фінансовий лізинг житла складає 9% річних.
Зокрема, механізм «Житло у фінансовий лізинг» забезпечує житлом військовослужбовців Міноборони, Служби Безпеки України, Національної гвардії України, лікарів Міністерства охорони здоров’я та вчителів Міністерства освіти та науки України.
Переваги і недоліки фінансового лізингу на житло (інфографіка)
Недоліки лізингу на житло. При проведенні порівняльного аналізу різних способів погашення житлового іпотечного кредиту, передбачених Стандартами ДІУ, і придбання житлової нерухомості з використанням механізму фінансового лізингу, поточні платежі по лізингу можуть перевищувати поточні виплати по іпотечному кредиту, що обумовлено меншою сумою боргу по іпотеці при виплаті початкового внеску за квартиру в розмірі не менше 30% від її вартості. Однак саме цей початковий (перший) внесок є основним бар’єром для потенційних покупців житла при використанні іпотечного кредиту.
З точки зору споживача такої фінансової послуги, фінансовий лізинг має деякі недоліки, до яких в-першу чергу відноситься набуття права власності на житло після сплати лізингодавцю повної суми вартості житла, яке отримано у лізинг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас