Стало відомо, коли можуть запровадити платний в'їзд до ЄС для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли можуть запровадити платний в'їзд до ЄС для українців

Світ
4382
Введення обов’язкового отримання платного дозволу на безвізовий в’їзд до Європейського Союзу, що стосується і громадян України, очікується не раніше кінця 2022 року.
Згідно з даними на сайті Європейської інформаційної системи авторизації подорожей, введення такої системи було передбачено ще в 2016 році, і тоді очікувалося, що для її запуску буде потрібно близько п’яти років — до кінця 2021 року, а її остаточне введення відбудеться до 2022 року.
Нині ж введення обов’язкової реєстрації відкладено на ще більш пізній термін.
Нові правила будуть застосовуватися до громадян 60 країн, які користуються безвізовим режимом з ЄС. Їм потрібно буде отримати попередній дозвіл на поїздку шляхом подання онлайн-заявки.
Не пізніше ніж 96 години до в’їзду в онлайн-системі користувачеві необхідно буде повідомити персональні та контактні дані, зокрема інформацію про проїзні документи, місце проживання, освіту, батьків, роботу, а також відповісти на нику питань про можливі зв’язки з криміналом. Отримання авторизації повинно зайняти не більше ніж 10 хвилин.
Дозвіл буде дійсний для поїздок терміном до 90 днів протягом трьох років або до закінчення терміну закордонного паспорта.
За звернення встановлена плата в розмірі 7 євро для заявників у віці від 18 до 70 років, для інших це буде безкоштовно.
У разі відмови від автоматичного узгодження від людини можуть вимагати додаткові документи, а в разі відмови і при їх наданні — можна буде все одно подати апеляцію на таке рішення.

Довідка Finance.ua:

  • Безвізовий режим для українців в країни Шенгенської зони ввели в червні 2017 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас