Падіння долара продовжиться до середини 2021 року - опитування Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння долара продовжиться до середини 2021 року - опитування Reuters

Валюта
8753
Падіння американської валюти продовжиться як мінімум до середини 2021 року: головними «ворогами» долара стануть як значні вливання в економіку і низькі процентні ставки в США, так і ризикові апетити інвесторів.
Про це свідчать дані опитування, проведеного Reuters.
На думку більшості аналітиків, опитаних Reuters, в 2021 році інвестори продовжать прагнути до високої прибутковості, роблячи вибір на користь ризикових активів.
Експерти також відзначають, що слабкий долар полегшує обслуговування боргу ринкам, які брали кредити в американській валюті. Так, стратеги Societe Generale, які максимально знизили питому вагу долара в своєму портфелі, рекомендують і іншим наслідувати їх приклад, збільшуючи частку акцій ЕМ. В першу чергу, мова йде про папери корейських та індонезійських компаній.
Втім, деякі експерти не виключають того, що Федрезерв США може посилити свою грошово-кредитну політику раніше, ніж очікують фахівці сьогодні. Таким чином, прогнози щодо затяжного зниження курсу американської валюти можуть і не виправдатися.
Як відзначають в Saxo Bank, на тлі невизначеності долар може «скористатися» своїм статусом безпечного активу і зміцнитися.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас