Експерт назвав тренди кібератак 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав тренди кібератак 2021 року

Технології&Авто
452
Фішингові розсилки на тему пандемії COVID-19, атаки на системи дистанційного навчання і кібершпіонаж будуть в трендах кібератак 2021 року, заявив голова представництва Check Point Software Technologies Василь Дягілєв.
За його словами, COVID-19 не скоро залишить заголовки статей, новини про розробку вакцини і введення нових обмежень продовжать використовуватися в фішингових атаках, як і в 2020 році.
Фармацевтичні компанії, що займаються розробкою вакцини, знову будуть зазнавати кібератак шахраїв або хакерів, зацікавлених в ескалації проблеми, очікує він.
Іншим трендом будуть атаки на системи дистанційного навчання, в тому числі з боку школярів. У серпні кількість подібних кібератак, в тому числі і від хакерів-тінейджерів, за тиждень зросла на 30%. “Шкільні хулігани” продовжать атакувати системи дистанційного навчання, прогнозує Дягілєв.
Також в 2021 році, на його думку, варто очікувати і кібератак з метою шпигунства. Так, пристрої, що допомагають стежити за здоров’ям, будуть збирати дані про самопочуття користувачів, «підключені автомобілі» — стежити за пересуваннями, а системи «розумного» міста — накопичувати інформацію про наше життя.
Також у міру розгортання мереж 5G в світі кількість підключених пристроїв Інтернету речей збільшиться, що зробить мережі більш уразливими до масштабних мультивекторних кібератак.
“Розумні” пристрої, підключені до мереж і хмар, як і раніше є слабкою ланкою з точки зору інформаційної безпеки: з одного боку, вони не дають повного доступу до своїх даних, з іншого боку, мають особливі вимоги до безпеки, зазначив Дягілєв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас