Як правильно економити гроші: українцям дали прості поради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як правильно економити гроші: українцям дали прості поради

Особисті фінанси
19453
Фінансовий радник Василь Матій в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів, як правильно економити і відкладати гроші, а також утримуватися від непотрібних покупок.
Коментуючи дані Держстату, згідно з якими більше половини витрат українців становлять їжа і комунальні послуги, Матій зазначив:
“Якщо вивчити цю половину, яка йде на продукти харчування і комунальні послуги, можна знайти багато речей, які, можливо, не дуже раціональні або які можна оптимізувати, і таким чином позитивно впливати на власний бюджет”.
Фінансовий радник дав важливу рекомендацію: коли ви збираєтеся щось придбати, і не впевнені, чи варто купувати це, потрібно порахувати не скільки воно коштує в грошах, а скільки ви отримуєте за годину роботи, і підрахувати, скільки потрібно часу працювати, щоб здійснити ту чи іншу покупку. Це дозволяє приймати раціональне і виважене рішення.
“Дослідження показують, що якщо ми відкинемо 10% наших витрат, коли отримали дохід, то не відчуємо зміни в рівні життя. Тобто якщо ми будемо 10% зберігати або інвестувати – не відчутні зміни в комфорті. Психологія така, що дуже важливо відкладати до того, як ми почали витрачати. Також важливо розуміти, для чого ми відкладаємо. Важлива фінансова мета. Накопичення заради накопичення наш мозок не розуміє, начебто ми просто відмовляємося від чогось сьогодні”, – розповів він.
Нагадаємо, Держстат оприлюднив статистику споживчих витрат українців у третьому кварталі 2020 року. Головною статтею витрат залишаються продукти харчування – 42%. За комунальні послуги українці віддають 11,9% доходів. На третьому місці транспорт – 8,8%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас