Кабмін затвердив фінансовий план «Нафтогазу»: зарплатний фонд хочуть подвоїти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив фінансовий план «Нафтогазу»: зарплатний фонд хочуть подвоїти

Фондовий ринок
417
Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план НАК “Нафтогаз України” на 2020 рік, яким передбачається збільшення зарплатного фонду в два рази.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.
При цьому міністр фінансів України Сергій Марченко не підтримав голосування за документ і зазначив, що кілька його норм вимагають перегляду. Зокрема, у фінансовому плані передбачено отримання прибутку 11,5 млрд грн, але при цьому компанія за 9 місяців вже отримала збиток 18,7 млрд грн.
Крім того, Марченко вважає за необхідне переглянути дохідну та видаткову частини з урахуванням виявлених Державною аудиторською службою порушень. Також він вважає за необхідне переглянути механізм зарахування сумнівних боргів.
За інформацією Марченка, в проєкті фінансового плану передбачено 13,3 млрд куб. м видобутого газу при тому, що згідно із затвердженою урядовою концепцією, цей показник має бути на рівні 21 млрд куб. м газу
“Необхідно переглянути фінансовий план в частині фонду оплати праці. Його пропонується збільшити в два рази і витрати на оплату праці одного співробітника: на 56% – для членів правління, на 75% – для співробітників», – сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас