Ілон Маск заявив, що пропонував голові Apple Тіму Куку купити Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск заявив, що пропонував голові Apple Тіму Куку купити Tesla

Фондовий ринок
643
Ілон Маск повідомив, що пропонував гендиректору Apple Тіму Куку обговорити можливість поглинання автомобільної компанії Tesla.
Про це Маск написав в Twitter, коментуючи плани Apple випустити безпілотний електромобіль в 2024 році, про які повідомило агентство Reuters.
«У найпохмуріші дні програми створення Model 3 я зв’язався з Тімом Куком, щоб обговорити можливість покупки компанією Apple компанії Tesla (за одну десяту нашої поточної вартості). Він відмовився зустрітися», — розповів Маск.
Плани Apple він назвав «дивними». За даними Reuters, Apple планує виробляти однокорпусні літій-залізофосфатні акумулятори. Маск написав, що Tesla вже використовує фосфат заліза на заводі в китайському Шанхаї. Він також додав, що створити однокорпусний акумулятор неможливо.
Apple працює над створенням автомобіля з 2014 року в рамках проєкту Titan. Агентство Reuters повідомило з посиланням на джерела, що компанія хоче створити пасажирський автомобіль і планує розробити нову конструкцію акумулятора, що допоможе «радикально» знизити вартість батарей і збільшити запас ходу автомобіля. За даними агентства, виробляти автомобілі для Apple буде партнер.
Нагадаємо, що 21 грудня Tesla була включена в індекс S&P 500. У цьому році її акції подорожчали на 687%. Вона посідає шосте місце серед 500 компаній індексу за ринковою капіталізацією.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас