США можуть надати Україні допомогу для відмови від послуг Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть надати Україні допомогу для відмови від послуг Huawei

Казна та Політика
1609
Уряд Сполучених Штатів може надати Україні фінансову допомогу для покриття різниці в ціні на обладнання 5G між китайською компанією Huawei і іншими постачальниками телекомунікаційних послуг.
Про це повідомив заступник держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики і навколишнього середовища Кіт Крах на онлайн-брифінгу.
За словами Краха, Китай, надаючи послуги за дуже низькою ціною, має на меті заволодіти даними своїх клієнтів.
“Ви можете запитати: чому пропозиція Китаю нижча? Чому вони надають такі дешеві послуги? Тому що вони хочуть отримати ваші дані … Уряд США, зокрема DFC, може покрити різницю в ціні”, – пояснив він.
У свою чергу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив підтримку принципам ініціативи США “Чиста мережа”, в якій беруть участь держави і телекомунікаційні компанії, які працюють над захистом своїх національних інтересів і конфіденційності даних своїх громадян.
“З заступником держсекретаря США Кітом Крахом обговорили співпрацю в сприянні безпечному інтернету для наших громадян і компаній. Україна підтримує принципи “Чистої мережі” і залишиться надійним партнером для інвестицій технологічних компаній з усього світу”, – написав прем’єр у Twitter.
Заступник держсекретаря Крах підтримав це рішення і зазначив, що це допоможе Україні інтегруватися в НАТО і ЄС, оскільки більшість членів цих об’єднань приєдналися до “Чистої мережі”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас