Мінінфраструктури планує в 2021 в 1,5 рази збільшити обсяги будівництва автошляхів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури планує в 2021 в 1,5 рази збільшити обсяги будівництва автошляхів

Казна та Політика
340
Міністерство інфраструктури України планує в 2021 році відновити 6,8 тис. км автодоріг, що в 1,5 рази більше, ніж у 2020 році.
“Плануємо ще 6800 км автодоріг. Ну, і беремо завжди похибку в 5% – на огріхи в документації, питання Антимонопольного комітету, суди, чиєсь запізнення з технікою. Тому наша мета 6800 км, але більше 6 тис. км має бути зроблено напевно. Тобто це в 1,5 рази більше, ніж в цьому році”, – заявив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
Він також зазначив, що незважаючи на економічну кризу, спричинену пандемією коронавірусу, поточні показники макрофінансового прогнозу говорять про те, що бюджет України витримає таке масштабне будівництво.
“Тим більше, що частина ресурсу буде під держгарантії залучатися. Тобто це буде непряме бюджетне фінансування, тому в часі все розтягнеться. А по-друге, ще три роки такими темпами, і у нас всі дороги державного значення будуть побудовані – міжнародні та національні дороги точно”, – заявив міністр.
За його словами, завдяки такому обсягу відновлення автодоріг Україна стане ближчою до Європи, в тому числі за якістю інфраструктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас