Степанов розповів, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу і чи з'явиться вона в аптеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов розповів, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу і чи з'явиться вона в аптеках

Казна та Політика
1146
Центр громадського здоров’я оприлюднив план вакцинації українців від коронавірусу. Документ поки офіційно не затверджений, але щеплення робитимуть у чотири етапи: від січня до квітня 2021 року; від квітня до червня; від червня до вересня та від вересня до березня 2022 року. 
Про перспективи вакцинації українців від COVID-19 та її появу в країні в ефірі Сніданку з 1+1 розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Він наголосив, що Центр громадського здоров’я не затверджує план вакцинації, а лише бере участь у розробці документу. Сам план затверджує Міністерство охорони здоров’я. 
“Щодо етапів вакцинації, то багато залежатиме від того, коли саме і в якому обсязі ми почнемо отримувати вакцину. Зараз ми на завершальній стадії перемовин. Наразі чітко відомо, що у межах механізму “Ковакс” ми отримаємо вакцину наприкінці першого – на початку другого кварталу. Це вісім мільйонів доз. Перший транш становитиме 1,2 млн доз”, – каже Степанов.
За його словами, перші вакцини можуть з’явитися в Україні вже на початку лютого 2021 року. “Для того, щоб розпочати вакцинацію першочергових категорій громадян. Перший етап – це медичні працівники, які працюють у лікарнях, де приймають хворих на коронавірус; військовослужбовці і люди, які перебувають у спеціалізованих закладах – вразлива категорія населення”, – каже Степанов.
Міністр прогнозує, що на українському комерційному ринку (в аптеках) вакцина від коронавірусу не з’явиться у найближчі місяці. “Дуже великий попит у компаній-виробників”, – каже глава МОЗ.

Довідка Finance.ua:

  • Український уряд сподівається, що вакцина від коронавірусу буде безкоштовною для всього населення.
  • Іноземці, зокрема і громадяни України, зможуть вакцинуватися від коронавірусу в Польщі на таких же умовах, як поляки.
  • Європейська комісія видала дозвіл на використання вакцини, розробленої BioNTech і Pfizer, що робить її першою вакциною COVID-19, дозволеною в ЄС.

Страхування від коронавірусу Covid-19 в Україні: варіанти та ціни

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас